Fotbollssarg

Sargar för barnfotboll utvecklas och tillverkas i Sverige för att möta det nya regelverk som införts av de skandinaviska fotbollsförbunden för barnfotboll. Först ut är det Norska Fotbollsförbundet NFF som beställt 70 st. sargar av Lamera AB och 3v3 Norge AS.

3v3 Norge AS är ett norskt företag som arbetar med turneringar för barnfotboll, speciellt där man spelar 3 mot 3 på planer i storleken 10×15 m. Bolaget säljer även utrustning för denna typ av spel. 3v3 Norge AS har genom en överenskommelse med Lamera AB rätten att marknadsföra och sälja SkandiaBanen i norden.

Lamera AB har fått förfrågan om att utveckla en lättviktssarg med bra stabilitet för användning såväl inomhus som utomhus. I utvecklingsarbetet har stort fokus legat på att sargarna ska vara säkra att spela på och att de ska vara bra ur miljösynpunkt. Genom att använda en speciell metallsandwich, Hybrix™ som utvecklats av och även tillverkas av Lamera AB blir vikten på en komplett sarg så låg som 160 kg. Det är mindre än hälften av vikten jämfört med andra produkter på marknaden.

Viskadalens Produktion AB har valts av Lamera AB som underleverantör för tillverkning av paneler till SkandiaBanen. Viskadalens Produktion AB har genom sin gedigna kunskap om tillverkning av detaljer medverkat aktivt och blivit en viktig partner i produktutvecklingen för att rinkarna ska kunna tillverkas på ett bra sätt.
Läs hela pressreleasen här.

 

Många barn gör sitt allra första mål i 3v3 turnering.

1500-1600 barn deltog i julturneringen i Telenor arena. Läs hela artikeln här!

 

Finn Ove Søfting, VD, 3v3 Norge AS,
Tel: +47 41 668 707, Epost: finnove@3v3.no, Hemsida: http://www.3v3.no

Bengt Nilsson, VD, Lamera AB,
Tel: +46 31 757 7182, Epost: bengt.nilsson@lamera.se, Hemsida: http://www.lamera.se